Juurikkojärvi – Hostikka patikointi 15.6.2019

Karhulan-ja Haminan latuyhdistykset tekevät patikointiretken Miehikkälän salpalinjalla. Matka patikointireitin alkuun tehdään yhteiskuljetuksena 22 hengen bussilla. Vastaavasti bussilla päätepisteestä takaisin.

Bussi täytetään maksu/ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset Matti Urpalainen p. 044 2811830 ja osallistumismaksu 25 euroa 7.6.mennessä tilille Matti tai Tuulikki Urpalainen FI30 1069 3500 005947.

Retken kulku

Retkellä patikoidaan n. 6 kilometrin matka Juurikkojärveltä Hostikan luolalle. Retkellä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua alueen lähihistoriaan ja samalla nauttia alkukesän luonnosta.
Historiaa vaellusreitin varrelta; Suomalaisten haltuun joutui Karjalan Kannaksella v 1941 kaksi ja puoli tuhatta siviiliä. Heidät koottiin Miehikkälään ja majoitettiin Salpalinjan rakentajien käyttämiin parakkikyliin. Keskitysleirin oloissa, varsinkin kun vangeissa oli paljon vanhuksia, kuolema oli osa elämää joko sairastumisten tai ikääntymisen myötä. Leirillä kuoli kaikkiaan 158 vankia. Heistä 142 on haudattu Syvä-Valkjärven koillispuolelle Ylämaalle Hostikan kylän lähistölle kahteen paikkaan. Haudat, joista toisessa on 78 ja toisessa 64 vainajaa, sijaitsevat noin puolen kilometrin päässä toisistaan.

Retken aikataulu

Lähtö: 09.00 Jyrkilän talli –Aittakorpi
09.15 Karhulan linja-autoasema
09.45 Haminan linjaautoasema
11.00Juurikkojärvi
Juurikkojärvi–patikointi(n. 6km )-keskitysleirillä kuolleiden hautausmaiden muistomerkit
13.30 Hostikan luola –tulet, kahvit, evästely
15.00 Siirtyminen bussille
Paluu:15.00 Hostikka
16.15 Hamina linja-autoasema
16.45 Karhulan linja-autoasema
17.00 Jyrkilän talli.

Varustus: sään mukainen vaatetus. Omat eväät. Lisäksi; kamera, taskulamppu, kiikari ja iloinen retkeilymieli, retki on kaikille avoin. Osallistujat on vakuutettu SL:n tapaturmavakuutuksella.

Vastuuhenkilö ja retken opas on Matti Urpalainen.Tervetuloa!