Melonta

Alkuun

 

Meri, joki, kosken kuohut tai järvi – meloen pääset lähelle luontoa ja tuntemaan sen kaikin aistein. Liikkuminen vedenpinnan tasolla avaa mielenkiintoisen näkökulman maisemaan. Melonta sopii lähes kaikille: vanhoille ja nuorille, kokeneille ja aloittelijoille. Kajakista tai kanootista näkee luonnon ainutlaatuisesta näkökulmasta. Niillä pääsee myös kulkemaan paikoissa, joihin ei veneellä ole asiaa. Melonta lajina on juuri niin haastavaa kuin itse haluat. Aloittelija voi kokeilla muutaman tunnin rauhallista melontaa tyynellä säällä. Kokemuksen karttuessa matkoja voi pidentää ja lähteä tuulisemmillekin selille.

Helpoin tapa kokeilla melontaa on osallistua Haminan Ladun järjestämään maanantai illan melontaan. Nämä on tarkoitettu aloitteloille, joten et tarvitse aikaisempaa melontakokemusta. Jos melonta alkaa enemmän kiinnostamaan kannattaa ilmoittautua melontakurssillemme. Siellä opettellaan jo melontatekniikkaa, käännöksiä, pelastautumisia ja muuta mielenkiintoista. Haminan Ladun melontatoiminta on pääasiassa retkimelontaa merikajakeilla, muutama kanoottikin on ja niitä voi myös käyttää. Koskimelontatoimintaa ei ole. Toiminta on avointa kaikille, ei tarvitse olla Ladun jäsen. Tukikohtana on  kanoottivaja Tervasaarenraitti 4, Tervasalmen sillan alta noin 50 metriä kaupungin suuntaan. Viikkomelonnoista ja muista löydät lisätietoa tämän sivun oikeasta laidasta aukeavista sivuista.

 

Melonnan toimintasuunnitelma 2024

Toimintasuunnitelmaa tarkennetaan vuoden aikana.

  • Melontaretki merelle helatorstaina 9.5, kokoontuminen vajalla klo 10. Kohde pääteteään lähdettäessä.
  • To melonnat alkavat 16.5 klo 17:30 perinteisellä roskaretkellä Vehkajoelle. Jatkuvat 24.10 asti. 5€ kerta/hlö
  • Melonnan alkeiskurssi ma,ti, ke 10-12.6, klo 17:30-21. Lisätiedot ja ilmoittautumiset mikko.koskenheimo@pp.inet.fi. Osallistumismaksu 50€/hlö
  • Ma alkeismelonnat klo 17:30 alkavat 17.6, jatkuen elokuun loppuun 26.8. 5€ kerta/hlö
  • Pelastautumisharjoituksia voidaan järjestää ma ja to melontojen yhteydessä, aina kun kiinnostusta löytyy.
  • Nuku yö ulkona melontaretki 31.8
  • Kuutamomelonta sykyllä to 19.9 klo 19.
  • Mahdollisesti muutama päivän tai parin melonretki kesän aikana. Retkille voi vuokrata kaluston Haminan Ladulta.

 

 

Lisätietoja Haminan Ladun melontatoiminnasta:

mikko.koskenheimo@pp.inet.fi tai 0503467961