Retki Örön linnakesaarelle 10 – 11.8.2019 (la-su)

Retki tehdään Haminasta kimppakyydein. Kustannukset jaetaan. Alustava lähtöaika on la. 05.30 kirjaston parkkipaikalta. Haminan Ladulle on varattu 8 paikkaa Kasnäsistä la. klo 10.30 lähtevään vuoromoottoriin. Paluukyyti saaresta lähtee su. klo 16.15. Edestakainen venematka maksaa 28 e. Paikkamäärä pitää vahvistaa kahta viikkoa aikaisemmin.

Örön linnakesaari Kemiönsaaren edustalla on läpileikkaus Saaristomeren kansallispuiston luonnosta ja rannikkopuolustuksen historiasta. Tyypillisen saaristoluonnon lisäksi saarella on ainutlaatuisia luontotyyppejä. Näistä arvokkaimmat ovat paahdenummet ja hiekkarannat, jotka ovat säilyneet lähestulkoon koskemattomina jo yli sadan vuoden ajan saaren ollessa suljettuna linnakkeena. Rannikkopuolustuksesta saarella muistuttavat hienosti säilyneet kasarmialueet sekä eri-ikäiset tykit ja linnoitteet.
Saari avattiin veneilijöille ja matkailijoille kesällä 2015. Saarella on vierasvenesatama ravintolapalveluineen ja majoitusta hotellista telttailualueeseen. Lisätietoja saaresta ja sen palveluista löytyy luontoon.fi ja visitoro.fi-sivustoilta. Saarella vuokrataan mm. polkupyöriä ja kajakkeja.

Jokainen huolehtii itse majoituksestaan. Varaukset voi tehdä visitoro.fi sivustolta. Telttailu ei vaadi varausta ja on ilmaista.
Lisätiedot, kyytitarjoukset ja ilmoittautumiset Kari Stenholm 040 156 3117